Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΞΗΡΑ ΚΑΙ ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ ΜΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ

 


   07:19,

Ένας μικρός οδηγός για βελούδινα χείλη για να διατηρήσουμε τη φρεσκάδα και τη λάμψη τους ακόμα και στο κρύο.

Τα σκασμένα και ξηρά χείλη είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τον χειμώνα. Πρόκειται για μια επώδυνη συνθήκη καθώς εκτός από το τσούξιμο πολλές φορές έχουμε και αιμορραγία, με αποτέλεσμα να αλλοιώνονται και τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου μας.

Τα χείλη μας είναι ένα ευαίσθητο σημείο και απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα ειδικά με την αλλαγή της θερμοκρασίας για να διατηρήσουν την απαλότητά τους.

Πέρα από τις καιρικές συνθήκες που συντελούν στο να έχουμε σκασμένα χείλη είναι η ελλιπής κατανάλωση νερού. Το νερό είναι το πρώτο και κύριο βήμα ενυδάτωσης του οργανισμού μας και κατ’ επέκταση των χειλιών μας. Με μερικά ποτήρια την ημέρα θα πετύχουμε τη φυσική θωράκισή τους έτσι ώστε να έχουν υγιή όψη.

Προκειμένου να αποφύγουμε τα αφυδατωμένα χείλη είναι καλό να περιορίσουμε τις βλαβερές συνήθειες. Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ ή το κάπνισμα όπως είναι φυσικό ξηραίνουν το στόμα μας με αποτέλεσμα να χείλη μας να χάσουν τη λάμψη τους.

Παράλληλα, για να τα κρατήσουμε απαλά πρέπει να εντάξουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα τη χρήση lip balm. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα με φυσικά συστατικά καθώς οι χημικές ουσίες που περιέχουν μερικά μπορεί να μας κάνουν μεγαλύτερη ζημιά. Φροντίζουμε ακόμα το προϊόν να έχει αντηλιακή προστασία που είναι απαραίτητη όλο τον χρόνο. Μάλιστα είναι χρήσιμο να έχουμε πάντα κατά νου ότι μια μόνο στρώση αρκεί καθώς αν απλώσουμε πολλαπλά στρώματα, οι ευεργετικές ιδιότητές του δεν θα φτάσουν ποτέ στον πυρήνα του προβλήματος. Επίσης, αποφεύγουμε να γλείφουμε τα χείλη μας καθώς όχι μόνο δεν τα ενυδατώνουμε αλλά το σάλιο οδηγεί σε μεγαλύτερη ξηρότητα των χειλιών, ακόμα και στη δημιουργία εκζέματος.

Για να καταπολεμήσουμε τα σκασμένα χείλη είναι σημαντικό να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας τροφές με βιταμίνες ενώ για την περιποίησή τους αξίζει να στραφούμε στα έλαια που θα δώσουν φυσική ενυδάτωση και προστασία.

Τέλος, για να τα διατηρήσουμε βελούδινα και καθαρά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ήπιο scrub που θα διώξει τα νεκρά κύτταρα και τις φλούδες και θα θρέψει σε βάθος.

   07:19

Tags: Beauty, lipstick, lipbalm, beauty routine, makeup