Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ποια είναι τα οφελη του μασαζ gua sha για ρυτιδες και συσφιγξη

Συμβουλές για το gua sha προσώπου από την beauty expert Έλενα Κοκκαλίδου. Μάθετε περισσότερα από το Instagram account: @elenakokkalidou_lashes



Ποια είναι τα οφέλη του μασάζ gua sha για ρυτίδες και σύσφιγξη που επιλέγουν διάσημες Ελληνίδες;


Συμβουλές για το gua sha προσώπου από την beauty expert Έλενα Κοκκαλίδου. Το μασάζ gua sha είναι μια τεχνική ανάπλασης και σύσφιγξης του δέρματος για

το πρόσωπο και τον λαιμό. Προέρχεται από τον κινεζικό πολιτισμό και τις γκέισες. Είναι μία θεραπεία χαλάρωσης από το στρες και την ένταση μέσω της αποστράγγισης της λέμφου από τις τοξίνες. Λειτουργεί από μέσα προς τα έξω και γίνεται τόσο θεραπευτικά όσο και προληπτικά. Καταπολεμά το πρήξιμο σε συνδυασμό με τεχνικές ανάπλασης και σύσφιξης της επιδερμίδας του προσώπου με στόχο την αντιγήρανση. Η θεραπεία γίνεται με πέτρες χαλαζία και είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.


Το μασάζ προσώπου gua sha (προφέρεται: γκουασά) γίνεται με ειδικές πέτρες ροζ και μαύρου χαλαζία, σε επιδερμίδα προετοιμασμένη με ενυδατικό προϊόν ώστε να γλιστρούν πάνω της και να μην την τραυματίζουν εξωτερικά. Το θεραπευτικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι εσωτερικό, από εκεί που ξεκινούν τα προβλήματα χαλάρωσης και ρυτίδων.


Πώς γίνεται το μασάζ προσώπου gua sha;

Ανοδικές κινήσεις: στόχος είναι να ενεργοποιηθούν οι λεπτοί μυικοί ιστοί του προσώπου για να επιτευχθεί η ανόρθωση του περιγράμματος (lifting). Κινήσεις από τον κεντρικό άξονα του προσώπου προς τα έξω: για τη λείανση των ρυτίδων. Ρυθμικές κινήσεις: με συγκεκριμένο tempo. Κατάλληλη πίεση: αρκετή για να φέρει αποτέλεσμα, αλλά όχι τόση ώστε να τραυματιστεί το λεπτό δέρμα του προσώπου. Σε συγκεκριμένα σημεία: Τα gua sha ακολουθούν συγκεκριμένες «γραμμές» στο πρόσωπο, οι οποίες εντοπίζονται βάσει των οδηγών σημείων από τον ειδικά εκπαιδευμένο θεραπευτή ή αισθητικό. Αυτό είναι σημαντικό για την λεμφική αποστράγγιση, που αποτελεί βασικό μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας.


Ποιες είναι οι περιοχές όπου κινούνται τα gua sha για να καθαρίσουν τη λέμφο;

Από τη γραμμή ανάμεσα στα φρύδια μέχρι τη γραμμή τριχοφυΐας στο μέτωπο. Από το κέντρο του μετώπου πάνω από τα φρύδια προς τους κροτάφους. Κατά μήκος του οστού κάτω από τα φρύδια. Στις σακούλες κάτω από τα μάτια, από το πλαϊνό της μύτης μέχρι τον κρόταφο και τη γραμμή τριχοφυΐας στο μέτωπο. Στα μάγουλα, από το πλαϊνό της μύτης μέχρι το μέσο του αυτιού. Στην περιοχή του στόματος μέχρι το αυτί. Από το κέντρο στο κάτω χείλος μέχρι τον λοβό του αυτιού. Κάτω από το πιγούνι (προγούλι) μέχρι τη βάση του αυτιού. Από τη σιαγόνα και το αυτί μέχρι το κέντρο της κλείδας.


Μάθετε περισσότερα από το Instagram account: @elenakokkalidou_lashes