Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Απαλό δέρμα και τον χειμώνα...!

Οι μεταβολές της θερμοκρασίας, τα χειμερινά ενδύματα και η τριβή που δημιουργείται, επηρεάζουν όσο δεν φανταζόμαστε την επιδερμίδα του σώματός μας. Για να διατηρήσουμε την ιδανική ισορροπία οι προτάσεις που ακολουθούν δίνουν τις λύσεις!


                                                                                                                  Από την Άντζελα Μολφέτα

Η επιδερμίδα περιέχει φυσικά λιπαρά σωματίδια, τα λιπίδια, τα οποία και είναι τα κύρια στοιχεία για τη διατήρηση των ιδανικών ισορροπιών. Δομημένα με τη μορφή πολλαπλών ελασμάτων ανάμεσα στα κύτταρα, τα λιπίδια σχηματίζουν στιβάδες που συγκρατούν το νερό και συντελούν στην καλή κυτταρική συνοχή. Όταν το υδρολιπιδικό φιλμ στην επιφάνεια της επιδερμίδας δέχεται επαναλαμβανόμενες εξωτερικές επιθέσεις δημιουργείται αλλοίωση στη δομή ελασμάτων των λιπιδίων, με αποτέλεσμα την αίσθηση τραβήγματος, έλλειψη άνεσης και εμφάνιση ερεθισμών, δηλαδή ξηρότητα. 
* Το σημείο που επιβαρύνεται περισσότερο από την ξηρότητα είναι η επιφάνεια των χεριών.
* Τα πόδια, εξαιτίας της συχνής επαφής με συνθετικά υλικά (νάιλον καλσόν, κάλτσες), εμφανίζουν έντονη αφυδάτωση.
* Το μπάνιο υποβοηθάει με τη σειρά του την κατάσταση, ειδικά εάν χρησιμοποιούμε πολύ ζεστό νερό.
*  Γενικά, όλο το σώμα αποκτά σταδιακά άγρια όψη, λόγω του κρύου, και μια δυσάρεστη αίσθηση στην αφή. 

Τι φταίει;
•    Οι χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τον ψυχρό αέρα προκαλούν σταδιακή απώλεια της υδάτωσης από το δέρμα, φθάνοντας στα όρια της αφυδάτωσης. 
•    Οι εναλλαγές θερμού και ψυχρού αέρα προκαλούν στο δέρμα αλλεπάλληλα σοκ. Ειδικότερα,  η χρήση κλιματιστικών ξηραίνει την ατμόσφαιρα και ανακυκλώνει τη σκόνη, με αποτέλεσμα το δέρμα να φθάνει σε κατάσταση ασφυξίας. 
•    Οι διάφορες εποχιακές ασθένειες, όπως η γρίπη, οι ιώσεις και μερικά δερματικά προβλήματα αυξάνονται αυτήν την εποχή του χρόνου και αποσυντονίζουν τη φυσική λειτουργία του δέρματος, με αποτέλεσμα να αποκτά θαμπή και κουρασμένη όψη.

Σχέδιο δράσης (για περισσότερα, εδώ)

Beauty, Πηγή: www.womanidol.com