Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

10 ΜΥΘΟΙ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ



Ο κόσμος της απώλειας βάρους δεν είναι απλός και μερικές φορές μπορεί να γίνει επικίνδυνος. Άλλωστε υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες απόψεις. Εντοπίσαμε τους 10 πιο γνωστούς μύθους απώλειας βάρους ώστε να μπορέσετε να πετύχετε τον στόχο σας έξυπνα και με ασφάλεια.

#1: Η ΑΣΙΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ 
Οι έρευνες δείχνουν ότι αυτού του είδους οι δίαιτες δεν είναι σχεδόν ποτέ μακροπρόθεσμα αποτελεσματικές. Πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να παίρνουν ξανά όλο το βάρος μέσα σε ένα χρόνο. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι πολλές από αυτές τις δίαιτες είναι τόσο περιοριστικές που μπορεί να βλάψουν τον μεταβολισμό και δε λαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία. Επειδή ο οργανισμός σας έχει χαμηλά επίπεδα ενέργειας, αναζητά τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη που σημαίνει ότι υπάρχει η τάση να καταναλώνετε σνακ.
#2: Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ 
Η κατανάλωση υγιεινών τροφών επιπλέον των ανθυγιεινών δεν ακυρώνει τις θερμίδες που έχετε πάρει συνολικά. Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να αντικαθιστούν άλλες τροφές, όχι να προστίθενται σε αυτές.
#3: Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ 
Μερικές ημέρες μπορεί να χάνετε βάρος και άλλες να βλέπετε ότι παίρνετε λίγο. Μην ανησυχείτε! Μπορεί στον οργανισμό σας να υπάρχει περισσότερο φαγητό ή να έχετε κατακράτηση υγρών. Εάν η γενική τάση είναι η απώλεια βάρους, θα πετύχετε το στόχο σας μακροπρόθεσμα.
#4: Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΕ ΒΑΡΟΣ 
Το νερό είναι απαραίτητο για την καλή υγεία, όμως το να πίνετε νερό δε θα σας κάνει να χάσετε βάρος. Εντούτοις επειδή η δίψα μπορεί να εκληφθεί ως πείνα, το να παραμένετε ενυδατωμένοι θα σας κάνει να τσιμπολογάτε λιγότερο.
(περισσότερα, εδώ)
lifestyle