Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ... Πρόταση βιβλίου!

20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ. Κώστας Στοφόρος, Εκδόσεις Κριτική

Είναι αρκετός καιρός που ανακάλυψα ένα βιβλίο, ιδιαιτέρως ενδιαφέρον για τα παιδιά αλλά και τις μαμάδες τους, αναφορικά με το θέμα της διατροφής τους. Ο τίτλος του; "20 σεφ, 11 μαμάδες, κι εγώ!", από τις Εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ και τον Κώστα Στοφόρο. 
Τα πλεονεκτήματα της ισορροπημένης διατροφής είναι σήμερα γνωστά, το ίδιο και η σημασία της για την ανάπτυξη των παιδιών. Πώς μπορείς, όμως, ένας γονιός να πείσει το παιδί του να φάει αδιαμαρτύρητα κουνουπίδι ή μπρόκολο; Πώς θα το κάνει ν' αγαπήσει τα φρούτα, τις σαλάτες ή να φάει το ψάρι και τα όσπρια, αποφεύγοντας τις ομηρικές μάχες στο τραπέζι;
Στο βιβλίο αυτό, ο Κώστας Στοφόρος, 20 διάσημοι σεφ και 11 μαμάδες ενώνουν τις δυνάμεις τους, προτείνοντας συνταγές προσαρμοσμένες στις διατροφικές ανάγκες της παιδικής ηλικίας, αλλά και τόσο νόστιμες που θα κάμψουν τις αντιστάσεις και του πιο "δύσκολου παιδιού". Συγχρόνως, κορυφαίοι ειδικοί αναλύουν την αξία διαφόρων τροφών για την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού, παρουσιάζοντας τα πιο πρόσφατα επιστημονικά πορίσματα.
To βιβλίο δίνει επίσης, απαντήσεις σε συνηθισμένες ερωτήσεις για την παιδική διατροφή και την ασφάλεια των τροφίμων, απλές τεχνικές για γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής που θα διευκολύνει τις μαμάδες.
20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ. Κώστας Στοφόρος, Εκδόσεις Κριτική



Μια συνταγή από το βιβλίο (σελ. 189)


ΜΠΕΖΕΔΕΣ ΕΛΕΝΗΣ

της Βάσως Κριτικάκη

Υλικά
4 ασπράδια αυγού
2 ποτ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2-3 σταγόνες λεμονιού
Λίγη κοπανισμένη μαστίχα

"Χτυπάμε καλά τα ασπράδια, προσθέτοντας σιγά σιγά δύο ποτήρια ζάχαρη. Συμπληρώνουμε τις βανίλιες και το λεμόνι. Τα χτυπάμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε τη μαστίχα. Βάζουμε κουταλιές κουταλιές πάνω σε αλουμινόχαρτο που έχουμε τοποθετήσει στο ταψί (και το έχουμε αλείψει με λίγο αλεύρι). Ψήνουμε πάνω κάτω στους 170οC για 25 λεπτά.


βιβλίο, πρόταση βιβλίου