Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Το σπίτι του ζωγράφου στη Σίφνο...!


Ο Κρίστιαν Μπρέσνεφ επιστρέφει στη Σίφνο παρουσιάζοντας την ελληνική έκδοση του βιβλίου του
Η Διαδρομή Σύγχρονης Τέχνης-Σίφνος 2016 και οι Εκδόσεις Τσιγαρίδα σας προσκαλούν το Σάββατο 9 Ιουλίου και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Σχολείο Αρτεμώνα στην παρουσίαση του βιβλίου του Κρίστιαν Μπρέσνεφ με τίτλο: «Το Σπίτι του Ζωγράφου στη Σίφνο».
Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο θα εγκαινιαστεί και η έκθεση εικαστικών του Κρίστιαν Μπρέσνεφ, η οποία περιλαμβάνει έργα που εμπνεύστηκε και φιλοτέχνησε ο ίδιος στη Σίφνο.
Την επομένη, Κυριακή 10 Ιουλίου, στις 21:30 στο θερινό κινηματογράφο Δραγάτση στον Αρτεμώνα, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και τα έργα του δημιουργού, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κρίστιαν Μπρέσνεφ παρουσιάζει το βιβλίο του στη Σίφνο, στο νησί που αποτέλεσε τη μούσα του για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Το είχε κάνει και δύο χρόνια πριν, όταν κυκλοφόρησε η αγγλική έκδοση “The Greek House: The Story of a Painter’s Love Affair with the Island of Sifnos”. Αυτό το καλοκαίρι, ο διακεκριμένος ζωγράφος επιστρέφει στο αγαπημένο του νησί με την αυτοβιογραφία του «Το Σπίτι του Ζωγράφου στη Σίφνο» μεταφρασμένη στα ελληνικά.
Σ’ αυτή ο ίδιος μοιράζεται με τον αναγνώστη τις κωμικές αλλά και τις συγκινητικές αναμνήσεις του από τη Σίφνο, το νησί που αποτέλεσε τη μούσα του για περισσότερο από τριάντα χρόνια.
O συγγραφέας μιλά για τη σχέση του με τους συγχωριανούς του, για το σπίτι που αγόρασε στα Εξάμπελα, όταν νεαρός τότε ζωγράφος έψαχνε για έμπνευση, για έναν ήρεμο τόπο όπου απερίσπαστος θα μπορούσε να αποσυρθεί και να δουλέψει.
Για το βιβλίο και τη Διαδρομή Σύγχρονης Τέχνης-Σίφνος 2016
θα μιλήσουν:
Δημήτρης Κουζέλης, συντονιστής της εκδήλωσης Διαδρομή Σύγχρονης Τέχνης-Σίφνος 2016.
Φωτεινή Τσιγαρίδα, εκδότρια του βιβλίου.
Κρίστιαν Μπρέσνεφ, συγγραφέας του βιβλίου και ζωγράφος.
Info: Παρουσίαση βιβλίου και εγκαίνια έκθεσης Σάββατο 9 Ιουλίου, στις 20:00, στο Δημοτικό Σχολείο Αρτεμώνα. Διάρκεια έκθεσης εικαστικών: 9 έως και 27 Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας: 19:00-22:00.
Προβολή ντοκιμαντέρ: Κυριακή 10 Ιουλίου, στις 21:30
Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο www.sifnosart.gr
Βιογραφικό 
Ο Κρίστιαν Μπρέσνεφ γεννήθηκε στο Βελγικό Κονγκό το 1950 και σπούδασε στην Ελβετία και την Αμερική. Πήρε το master του το 1975 από τo Royal College of Art του Λονδίνου. Έχει κάνει εκθέσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και των ΗΠΑ, ενώ έργα του βρίσκονται μεταξύ άλλων στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης και την Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδας. Είναι κάτοχος πολλών βραβείων, ενώ εκτός από το συγκεκριμένο, έχει γράψει επίσης και το Homage: Encounters with the East, ένα βιβλίο με ταξιδιωτικά σχέδια (έκδοση του 2007). Σήμερα ζει και εργάζεται στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του www.christianbrechneff.com
Βάσω Σωτηρίου - We will
Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία
Διευθύνουσα σύμβουλος
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν.:. +30 6936 159 835